Specialist za barve št. 1
Specialisti za barve, lake in materiale
za zaščito lesa in kovine.
Iskanje receptur
   
   
>> Avto program
>> Dekorativni program
>> Industrijski program
>> Mizarski program
SUPRALUX - premazi za les in kovino
 
 
Supralux Durol - antikorozijska emajl barva odporna proti vremenski vplivom
 


Tehnični list
Barvni odtenki
Emajl barva za zaščito železnih in jeklenih površin. Z okolju prijazno vsebnostjo antikorozijskih pigmentov po učinkovitosti ustreza dosedanjim najboljšim antikorozijskim emajl barvam, hkrati pa je v skladu z okoljevarstvenimi zahtevami. Je zelo odporna proti vremenskim vplivom, ob tem pa je tudi zelo praktična, ker v primeru obnove oziroma, če je površina samo malo korodirana, ni potrebno nanašanje temeljnega premaza.
   
Uporaba:
V notranjih prostorih se ne uporablja
Na prostem: za premazovanje železnih in jeklenih površin
   
Nova površina:
Površino pobrusiti, očistiti prah in maščobe. Kovinske površine po odstranitvi prahu in maščob premazati z dvema plastema antikorozijskega temeljnega premaza Koralkyd. Nato pa na površino nanesti dva nanosa emajl barve.

Les: 1 nanos Supralux Univerzalni temeljni premaz za les + 2 nanosa Durol antikorozijske emajl barve.
Pocinkano železo, aluminij: 1-2 nanosa Hammerite Special Metals primer temeljne barve + 2 nanosa Durol antikorozijske emajl barve.
   
Sušenje med nansosi:
Po 6 urah in pri 20C je barva suha. Če se med posameznimi nanosi barva brusi je potrebno 24 ur sušenja pred zaključnim nanosom.
   
Obnavljanje starih premazov:
Nepoškodovane premaze je potrebno pobrusiti in odmastiti s pomočjo krpe namočene v razredčilo. Poškodovan premaz je potrebno odstraniti z brušenjem, nato nanesti temeljno barvo ter zatem premazati z 1-2 plasti Durol antikorozijske emajl barve.
   
Potrebna oprema:
čopič valjček
   
Redčenje in čiščenje:
Supralux H-100 sintetično razredčilo
   
Uporaba in priprava nove ter že zaščitene površine:
Priporoča se nanašanje dveh plasti. Za temeljni premaz uporabite Koralkyd temeljni premaz.
Na že zaščiteni površini eventuelno odstraniti stari premaz z brusnim papirjem granulacije P 60 – 100. Stare kite pobrusiti z brusnim papirjem P 100 – 120.
Na novi, nezaščiteni površini uporabiti brusni papir P 120 – 150 , za medplastno brušenje uporabiti brusni papir P 120 – 150.
   
Opomba:
1L embalaža – večja izdatnost barve.
 
 
 
 
Supralux Koralkyd – antikorozijski temeljni premaz za železo
 


Tehnični list
Poceni in učinkovita temeljna barva za železne in jeklene površine za notranjo in zunanjo uporabo. Lahko se nanaša s čopičem. Pomembno je, da sta izbrani temeljni in zaključni premaz iz istega asortimenta, ker se na ta način izdela skupen in popoln sistema za premaze.
   
Uporaba:
V notranjih prostorih : za kovinske površine v kopalnicah
Na prostem: namenjen je za temeljni premaz za železne in kovinske konstrukcije, ograje. V primeru zunanje uporabe potrebno zaščito omogoča le celovit sistem premaza.
   
Nova površina:
Površino pobrusiti in očistiti prah in maščobe. Nepravilnosti na površini premazati z dvokomponentnim kitom. Površine po odstranitvi prahu in maščob premazati z dvema plastema antikorozijskega temeljnega premaza. Nato na površino nanesti dve plasti emajl barve. Pred nanosom druge plasti se mora prva plast sušiti min. 4 – 6 ur.
   
Potrebna oprema:
čopič valjček
   
Redčenje in čiščenje:
Supralux H-100 sintetično razredčilo
   
Dodatne ugodnosti:
Ima izjemno dobre antikorozijske lastnosti
Skupaj z Durol antikorozijskim emajlom, odpronim proti vremenskim vplivom, predstavlja trajnejši premazni sistem.
   
Barva:
Bela
 
 
 
 
Supralux - univerzalni temeljni premaz za les
 
Edini univerzalni temeljni premaz za vse lesene površine in kot vmesna plast za temeljne barve za kovine. Omogoča blago lesketajočo površino in gladek zrcalni zaključni premaz.
 
Uporaba:
Za notranje in zunanje prostore: za temeljne premaze na lesenih površinah in kot vmesna plast. V primeru kovine kot vmesna plast na antikorozijski temeljni premaz.
   
Nova površina:
Lesena površina, ki jo je treba premazati ali kovinska površina, premazana s temeljnim premazom, mora biti suha in čista (brez olja, maščob, in prahu) in pripravljena za premaz. Pred uporabo je potrebno temeljni premaz dobro premešati. Leseno površino je treba zbrusiti s srednje finim brusnim papirjem . Kovinske površine je potrebno vedno premazati z antikorozijskim temeljnim premazom. Pod plastjo emajla je treba nanesti dve plasti temeljnega premaza za splošno uporabo. Po pribl. 10 – 12 urah se površino lahko zbrusi in premaže.
 
Stara površina:
Lesena površina, ki jo je treba premazati ali kovinska površina, mora biti suha in čista (brez olja, maščob in prahu) in pripravljena za premaz. Če je površina ustrezne kakovosti, jo lahko takoj premažemo, sicer jo je treban zbrusiti in odstraniti prah. Pred uporabo moramo s površine barve odstraniti eventuelno plast kožice in material dobro premešati. Pri zunanji uporabi se priporoča, da lesene površine predhodno zatesnite z lanenim oljem. Pod plastjo emajla je treba nanesti eno plast temeljnega premaza za splošno upotrabo. Po pribl. 24 urah lahko porvšino zbrusimo in premažemo.
   
Potrebna oprema:
čopič, valjček za lak, ustrezna oprema za razprševanje
   
Dodatne ugodnosti:
Lahko nanašanje, enostavna uporaba, zanesljiva blagovna znamka
Zapolni neenakomernosti površine in prispeva, da je zaključna površina gladka in emajlirana
- Dobro se razliva, površina je bolj trdna, trdnejša, lažje se poravnajo manjše površinske napake
   
Redčenje in čiščenje:
iščenje: Supralux H-100 sintetično razredčilo
Redčenje: ni potrebno
   
Plasti:
Les: temelj 1 – 2 plasti
Zaključna plast: Durol antikorozijska emajl barva 2 plasti
 
nazaj
 
   
   
 
© Spekter, d. o. o. - vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani:perfegt - izdelava spletnih strani
Kontakt: info@spekter-zalec.si | 03 713 25 00 | 051 680 666
Obvestilo o zasebnosti